The best Side of schoorsteenveger

Wiki Article

BELANGRIJK: hoewel dit vaak niet opgenomen wordt in de voorwaarden van de opstalverzekering, verwachten de meeste verzekeraars wel dat je je schoorsteen op tijd laat reinigen en hiervan ook een attest of factuur kan voorleggen in geval van een schoorsteenbrand. Kan je dit niet? Dan kan dit voor de verzekeraar een reden zijn om je niet uit te betalen.

De schoorsteen wordt meestal van bovenaf geveegd. Dit heeft als voordeel dat er gelijk inspectie plaats kan vinden. Bij een rieten dak is het belangrijk dat het vonkengaas in goede staat is.

Na inspectie ontvangt u een rapport volgens de ASPB-voorwaarden. Indien u een ‘niet-veilig verklaring’ krijgt, adviseren wij u graag around de opties om alsnog een veilige situatie te creëren. Het is verstandig om elke vijf jaar een camera-inspectie te laten uitvoeren, zodat u vervelende onvoorziene omstandigheden voorkomt.

Aangezien er in Nederland geen verplichting geldt rond schoorsteen vegen, is het ook niet verplicht om een professionele schoorsteenveger in te schakelen voor het reinigen van je schouw.

Aangezien schoorsteenvegen heel wat kennis en abilities vergt en dit te allen tijde veilig moet verlopen, wordt het echter sterk aangeraden om je schoorsteen te laten reinigen door een ervaren schoorsteenveger.

Ontvang prijsopgaven van de schoorsteenvegers die je het meest aanspreken. De meeste schoorsteenvegers reageren binnen 24 uur. Vind click here de beste schoorsteenveger fulfilled de beste prijs.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to have the finest YouTube encounter and our most current options. Learn more

Door deze werken te combineren, ben je niet alleen zeker van een veilige verwarmingsinstallatie die optimaal werkt, maar zal de prijs ook lager uitvallen dan wanneer je beide werken afzonderlijk laat uitvoeren.

Het nadeel is wel dat het mogelijk minder effectief is dan borstelen. Er is dus een kans dat een reinigingsblok op zich niet genoeg is voor een hele schouw.

Schoorsteen renoveren langs binnen (€ 100 for each meter): hierbij plaatst een schoorsteenveger een nieuw rookkanaal. Je hebt de keuze tussen enkelwandig tuberen en dubbelwandig tuberen.

Regelmatig gebruik van kwalitatief veegmateriaal verlengt de levensduur van uw kachel aanzienlijk. Doorway het rookkanaal vrij te houden van obstructies en schadelijke afzettingen, voorkomt u slijtage en corrosie. Zo blijft uw kachel in topconditie en kunt u jarenlang genieten van een betrouwbare warmtebron.

BELANGRIJK: de kosten voor schoorsteenvegen zijn afhankelijk van vakman tot vakman. Je doet er daarom goed aan om prijsvoorstellen te vergelijken van meerdere schoorsteenvegers. Ontvang offertes op maat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks strategies in excess of verbouwen en verduurzamen in je inbox!

Na afronding van de werkzaamheden ontvangt u van onze medewerker een veegbewijs. Deze voldoet aan de normen van de verzekering. Afspraak maken?

Report this wiki page